Böcker

Solveig Vidarsdotter

Författare och sångpedagog

Nässelvrede

Gäddede, Jämtland 2006


Närpolisen Ingrid Kvarnberg har precis påbörjat sin semster och ägnar sig åt flugfiske i Kvarnbergsvattnet när telefonen ringer och bryter tystnaden. Efter det korta samtalet inser hon att ledigheten kommer att få vänta. En berusad kvinna har hittat sin dubbelt så  gamle make brutalt mördad i nässelsnåren utanför sommarstugan. Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat oppositionsråd i kommunen.

   Ingrid hinner knappt komma till platsen förrän hon blir informerad om ytterligare en tragedi. Ledaren för det lokala uppstickarpartiet Alternativ Demokrati har samma förmiddag vådaskjutits av sin dotter under en träning på älgbanan.

   När så en ung kvinna försvinner spårlöst börjar polisen inse att de tre händelserna hänger ihop. Men hur?

   Det blir ett par intensiva veckor för Ingrid Kvarnberg och hennes kollega Erland Skogmo. Dessutom härjar en slagbjörn på fjället och ställer till det för renskötarna.

    Och det är inte den enda faran som hotar.

"Det är spännande, oförutsägbart och med en bra balans mellan polisarbete och privatliv."

Smålandsposten

"Det är spännande och välskrivet, mordgåtorna för handlingen framåt, och samtidigt skildras människor och byliv på ett varmt och inkännande vis."

Dalarnas Tidning

Omslag: Anders Timrén

"Solveig Vidarsdotter har med bara två böcker tagit sig till

eliten av svenska kriminalförfattare."

ÖlandsbladetIsvittring

Isvittring gavs ut hösten 2013.

Totalt har debuten sålt över 12 000 exemplar

samt legat i toppen på Storytels lista över flest lyssningar.


Omslag: Anders Timrén

"Jag får lite så där gåshud. Den är spännande från början till slut. 

... Solveig Vidarsdotter vill jag verkligen rekommendera."

Radio P4 Skaraborg

"Det är en fin och genomarbetad debut som Frostvikenbördiga Solveig Vidarsdotter levererar. ... Det är lättläst, det finns flyt och variation i språket och dialogen klingar trovärdigt." Östersundposten

Gäddede, Jämtland 2005


Skoterparadiset Gäddede i norra Jämtlands fjällvärld drabbas av en ofattbar tragedi när vaktmästaren på ett elevhem hittar en tioårig pojke hängande i en snara från en takbjälke.

   Det som först bedöms vara ett självmord visar sig snart vara resultatet av en hänsynslös gärningsmans vrede. Händelsen skakar om innevånarna i den lilla byn, och för fältstaben som länskriminalen upprättar väntar en svår uppgift.

   Poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo kastas in i en utredning där deras lokalkännedom inte alltid uppskattas till fullo av kollegorna från Östersund.

   Misstankarna riktas åt flera håll och stämningen hårdnar - i synnerhet på elevhemmet. När sedan en person spårlöst försvinner och byborna tillsammans med polisen ger sig ut för att leta blir det tydligt för Ingrid att fler människor svävar i fara.


"Spänningen upprätthålls i en metodisk och socialrealistisk berättelse om infrusna människor."

Arbetarbladet

"Skildringen av livet i det lilla samhället är mycket bra. Både personbeskrivningen och naturskildringen är riktigt bra. Kärleken till fjällvärlden beskrivs mycket poetiskt."

BTJ

Copyright @ All Rights Reserved