Isvittring

Solveig Vidarsdotter

Författare och sångpedagog

Isvittring

"Skildringen av livet i det lilla samhället är mycket bra. Både personbeskrivningen och naturskildringen är riktigt bra. Kärleken till fjällvärlden beskrivs mycket poetiskt."

BTJ

"Det är en fin och genomarbetad debut som Frostvikenbördiga Solveig Vidarsdotter levererar. ... Det är lättläst, det finns flyt och variation i språket och dialogen klingar trovärdigt." Östersundposten

"Jag får lite så där gåshud. Den är spännande från början till slut. 

... Solveig Vidarsdotter vill jag verkligen rekommendera."

Radio P4 Skaraborg

"Spänningen upprätthålls i en metodisk och socialrealistisk berättelse om infrusna människor."

Arbetarbladet


Omslag: Anders Timrén

Gäddede, Jämtland 2005


Skoterparadiset Gäddede i norra Jämtlands fjällvärld drabbas av en ofattbar tragedi när vaktmästaren på ett elevhem hittar en tioårig pojke hängande i en snara från en takbjälke.

   Det som först bedöms vara ett självmord visar sig snart vara resultatet av en hänsynslös gärningsmans vrede. Händelsen skakar om innevånarna i den lilla byn, och för fältstaben som länskriminalen upprättar väntar en svår uppgift.

   Poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo kastas in i en utredning där deras lokalkännedom inte alltid uppskattas till fullo av kollegorna från Östersund.

   Misstankarna riktas åt flera håll och stämningen hårdnar - i synnerhet på elevhemmet. När sedan en person spårlöst försvinner och byborna tillsammans med polisen ger sig ut för att leta blir det tydligt för Ingrid att fler människor svävar i fara.