Solveig

Solveig Vidarsdotter

Författare och sångpedagog

Kortfattat om mig

Eva Lindblad/1001bild.se

Jag debuterade som författare hösten 2013 med kriminalromanen Isvittring som jag då arbetat med i flera år. Totalt har den sålt över 16 000 exemplar samt legat i toppen på Storytels lista över flest lyssningar.


Våren 2017 kom uppföljaren Nässelvrede som fick ett fint mottagande och jag medverkade på Bokmässan i Göteborg och Sundsvalls Deckarfestival. Jag kunde börja utveckla min verksamhet som föredragshållare och är numera medlem i Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Väst. 

 

Jag har tidigare studerat sång på musikhögskolan i Piteå och på musikkonservatoriet i Birmingham och under många år har jag arbetat som sångpedagog i kommunala musikskolan. Parallellt med detta har jag drivit mina skrivprojekt. Första halvåret 2018 hade jag emellertid förmånen att få vikariera som distriktsmusiker i Nesna i Nordnorge där jag fick fokusera mer på min egen sång. På min rika fritid där skrev jag - med en vidunderlig utsikt från fönstret på "hybeln" - klart det mesta av råmanuset till det som blev min tredje roman Rävlystnad. Nu är jag tillbaka i Skaraborg och står och skrapar med hoven och vill komma i gång med ett nytt skrivprojekt och jag tar gärna även på mig andra typer av uppdrag då jag är bekväm både med att sjunga och prata på scen. Laddar man hem appen Kulturväg Skaraborg eller Skövde Street Museum och lyssnar på avsnittet Kulturhistoriska byggnader så är det min röst man hör. 


I Rävlystnad lämnar jag Gäddede centrum och har i stället förlagt handlingen till skidorten Stora Blåsjön lite längre norrut i Jämtland. Där har jag plockat från riktiga historiska händelser och min egen fantasi och har haft ambitionen att skapa en berättelse som utspelar sig under en kortare tidsrymd än de två tidigare böckerna.  Och jag har valt ett miljötema den här gången och inleder boken med att en ung miljöaktivist - Noomi Bergman - hittas död i snön.


Hoppas att det blir spännande läsning!